SZEMA Megyei Versenyen iskolánk csapata I. helyezést ért el

Iskolánk csapata (The Team) a SZErethető MAtematika Megyei Versenyen 2017. március 22-én az előkelő I. helyezést érte el.
Csapattagok: Galambos Martin, Koledics Márk, Tiborc Patrik (9. C osztály)
Felkészítőjük: Hanyeczné Soós Krisztina

SZEMA 2017

GRATULÁLUNK

Grazi projektélmények

Idegen nyelv szakos tanárként (angol – német) fontosnak tartom, hogy a tanulóknak olyan innovatív programokat is szervezzek, melyek pozitív élményeket nyújtanak, s elősegítik a hatékony nyelvtanulást. Speciális területemnek – projektorientált oktatás – köszönhetően az elmúlt években is gyakran színesítettem szakmai munkámat különböző témájú projekttevékenységekkel, melyeknek mindig volt pozitív hozadéka a nyelvet tanuló diákok számára.

A 2/10 E osztály grazi szakmai kirándulása kiváló alkalmat kínált arra, hogy a tanulók projekttevékenységekben is részt vegyenek. Nagyon motiváltnak érezték magukat abban, hogy ezen a rendhagyó napon különböző feladatokat is teljesítsenek.

A kérdéseket és az alapos megfigyelésre épülő feladatsort úgy állítottam össze, hogy azok illeszkedjenek az osztály szakmai hátteréhez. Mivel a feladatlap bolti eladó csoportom számára készült, a projekt egy része e szakmai terület köré csoportosult. Természetesen az országismereti témához kapcsolódó kérdések sem hiányoztak a három oldalas kérdéssorról. A projekttevékenységbe az osztály cukrász tanulói is nagyon lelkesen bekapcsolódtak. Változatos, kreatív formában kapták kézhez a tanulók a szakmai projektnap kérdéseit német nyelven. A megfogalmazásoknál ügyeltem az érthetőségre, egyszerűségre, s arra hogy megfeleljen a tanulócsoport igényeinek, nyelvi szintjének és szakmai színvonalának.

Cikk folytatása

Európai Szakképzési Hét 2016

Gyárlátogatás egy európai multinacionális vállalatnál az Európai Szakképzési Hét keretében

Az Európai Szakképzési Hét keretében egy ausztriai, Bécs melletti multinacionális vállalat megtekintését szerveztük meg. Az LKW WALTER vállalat logisztikai központjába látogattunk el 2016. december 6-án, 50 fő diák és 7 fő tanár kíséretében. A gyárlátogatás célja, hogy tanulóink bepillantást nyerhessenek egy külföldi nagyvállalat logisztikai rendszerének irányítási folyamataiba, ezzel felkeltve érdeklődésüket az iskolánkban folyó logisztikai ügyintéző képzésünkre, és nem utolsó sorban motiváljuk tanulóinkat az idegen nyelv tanulásának fontosságára. Az LKW WALTER Európa teljes területén immár 60 éve szervezi ügyfelei rakományainak szállítását közúton és a kombinált fuvarozás vasúti, vízi és légi szállítmányozás igénybevételével. Jelenleg Ausztria 50 legnagyobb vállalkozása közé tartozik. Családi vállalkozásként indult és mára már 1538 alkalmazottal dolgozik. Megőrizte a családias csapatszellem jellegét. A cég tavalyi éves forgalma elérte az 1,86 milliár Eurót.  Innovatív, környezetbarát logisztikai tevékenységet végez, magas minőségi, biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi szabványokat alkalmaz.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum
Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Címe: 9700 Szombathely, Nagykar utca 1-3.
OM azonosító: 203063

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kollégium e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS koordináták: 47° 13' 51.6" , 16° 36' 56.08"

Köponti (portai) telefonszám: 00 36 94/312-375
Központi (kollégium portai) telefonszám: 00 36 94/88-77-19

Fax szám: 00 36 94/88-77-13

Titkárság: 00 36 94/315-686, 00 36 94/88-77-13
Kollégiumi titkárság: 00 36 94/88-77-18

Tanári: 00 36 94/50-60-93

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!