9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

Programbeszámolók

Írta: Pathy László

2016. december 1-jén 15 órai kezdettel „Kreatív ötletek a német nyelv oktatásához” címmel tanártovábbképzésre került sor iskolánkban. A megye különböző iskola típusaiból érkező német szakos tanárok megismerhették azokat a módszereket, innovatív ötleteket, melyekkel változatosabbá tehetik tanóráikat.

A módszertani délután 3 egységre tagolódott. Az első részben tanulóink közreműködésével nyelvoktatási módszerek és tanórai tevékenységek kerültek bemutatásra, melyek országismereti témákat is érintettek. A képzés ezen része reflektív értékeléssel zárult.

Ezután a résztvevő kollégák közreműködésére építve lehetőség nyílt további módszerek és ötletek kipróbálására, melyek a vizuális tananyagok kreatív formában történő feldolgozását is magukba foglalták.

A képzés hátralévő részében a projektek nyelvoktatásban való alkalmazásának és a prezentációs lehetőségek kreatív módon történő kihasználásának bemutatása következett.

A szakmai továbbképzést iskolánk angol-német szakos tanára, Kopasz Éva Mária vezette, aki a bemutatott módszereket különböző ösztöndíjprogramok keretében megvalósult németországi és andorrai továbbképzései során ismerte meg.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!