9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

Bemutatkozás

Iskolánk bemutatkozása

1921-ben alapított iskolánk a megye és a város kereskedelmi, vendéglátói és idegenforgalmi képzésének bázisiskolája volt a múltban és a jelenben egyaránt. Megújult intézményünk jelentős tradíciókkal rendelkezik az idegen nyelvi oktatásban és a gyakorlat orientált szakképzésben. 

Intézményünk jogelődjét 1921-ben hozták létre. 1921 és 1940 között Állami Négy évfolyamú Női Felsőkereskedelmi Iskola néven működött. A kereskedelmi szakmunkásképzés 1954/55-ös tanévben indult. A szakmunkásképző és a szakközépiskola összevonására 1976 január 1-jén került sor. A jelenlegi épületbe 1982-ben költöztünk, és ekkor indult el a vendéglátóipari szakközépiskolai képzés is, melynek népszerűsége azóta is töretlen.

Iskolánk profilja 1989-ben az idegenforgalmi, 1991-ben a külkereskedelmi képzéssel bővült. A kéttannyelvű idegenforgalmi szakközépiskolai képzés beindításával új fejezet kezdődött iskolánk életében. A legkiválóbb tanáregyéniségeink vettek részt az új tagozat rendszerének kidolgozásában. Tantervi javaslatokat készítettek, valamint tankönyveket írtak, megteremtve a lehetőségét egy magasabb színvonalú szakmai képzésnek, amely jelenleg is a legnépszerűbb tagozataink közé tartozik. Az eredményességét bizonyítják a felsőoktatásba felvételt nyert tanulóink jelentős száma is.

Iskolánk, városunk egyik értékes pedagógiai műhelye, ahol az itt tanító pedagógusok folyamatos feladatuknak tartják, hogy az átadott ismeretek tartalmazzák a tudományok új eredményeit és egyúttal figyelembe veszik a gazdálkodó egységek speciális igényeit is. Intézményünk feladata a kereskedelem, vendéglátás, turisztika területén dolgozó szakemberek képzése, akik a változó gazdasági környezethez alkalmazkodni tudnak és rendelkeznek olyan kompetenciákkal, melyekkel önmaguk továbbfejlesztésére képesek.

Nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvi oktatásra. Az idegen nyelvű oktatás és a gyakorlati képzés összekapcsolására jó lehetőséget kínálnak a külföldi szakmai gyakorlatok Németországban, Olaszországban és Ausztriában.

Aktívan jelen vagyunk a város életében. Pedagógusaink és tanulóink segítséget nyújtanak a városi rendezvények lebonyolításában. Az intézmény részét képezi egy 200 fős kollégium, mely az iskolával azonos épületben található. Itt számtalan program, diákkör segíti az eredményes tanulást.

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!