9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

Bemutatkozás

Kollégiumunk bemutatkozása

1982-ben az  iskolaépület részeként került sor egy 174 férőhelyes diákotthon kialakítására. A kollégium szakmailag önálló egység, amelyet igazgatóhelyettesi státusban a kollégiumvezető irányít. A nevelőtanárok munkáját az általuk választott munkaközösség-vezető fogja össze.

A diákotthon a Vas megyéből és megyén kívül érkező tanulóknak biztosít modern, kényelmes szállást, a tanuláshoz nyugodt feltételeket, és lehetőséget a szabadidő változatos eltöltéséhez. Kollégiumunk koedukált, a első és második szinten a lányokat, a  harmadikon pedig a fiúkat helyeztük el.

A  szintek folyosókra különülnek el, amelyekhez minden  folyosón vizesblokk (WC, mosdó, zuhanyzó), élelmiszerszoba,  és tanulószoba tartozik. A földszinten található még 2 tanulószoba, a klubszoba, a porta mellett egy ételmelegítő helyiség és a betegszobák az orvosi rendelővel állnak a tanulók rendelkezésére.

Kollégiumunkban 8 nevelőtanár dolgozik. A szakmailag és pedagógiailag egyaránt jól képzett kollégák a mindenkori diákvezetők közreműködésével értékes hagyományokat alakítottak ki, a tanulás szervezése, segítése mellett színes kulturális és sportprogramokat bonyolítanak le. 

Kiemelkedő programjaink :

 • EU-vetélkedő
 • Színházlátogatás (Zalaegerszeg, Budapest)
 • Püspök Palota látogatása, amely kizárólag előzetes szervezés alapján csoportosan tekinthető meg.Különös jelentőséggel bír ismerete az idegenforgalmi képzésben részt vevő tanulóink számára.
 • Az ismerkedési est és a gólyaavató, az újonnan érkezők beilleszkedését segíti játékos vidám  vetélkedő keretében.
 • Ki a legügyesebb kollégista? – kollégiumok közötti ügyességi vetélkedő.
 • Mikulás-est,  karácsony-est közös vacsorával, farsangi forgatag - zenés est, Valentin-nap, nőnapi köszöntés, kollégiumi ballagás - végzős diákjaink jutalmazása- színesítik  tanulóink mindennapjait.

Szakköreink a különböző érdeklődésű tanulóinknak nyújt lehetőséget ismereteik bővítéséhez:

 • Kézműves foglalkozás- betekintést enged különböző díszítési technikák elsajátításába. Kiemelve néhányat az elmúlt év foglalkozásai közül, sor került töklámpások , adventi koszorú , karácsonyi díszek és farsangi álarcok készítésére természetes anyagokból .
 • Elméleti ismereteket mélyítő diákkörök: életmódtörténet, olasz és német nyelvi, informatikai, matematika szakkörök.
 • Sportfoglalkozásaink során , mivel kollégiumunk  egy épületben van az iskolával, lehetősége van tanulóinknak délutáni és az esti szabadidőben igénybe venni az iskolai sportlétesítményeket. Így működik a kollégiumban erőemelő, atlétika és fitness foglakozás. Továbbá  félévente asztaltenisz, valamint teremlabdarúgó bajnokságra  is sor kerül.
 • A diákok mindennapjait színesíti a kollégiumi rádió , illetve  a HÛHA című havonta megjelenő kollégiumi diákújság a diákönkormányzat szervezésében.  

Az információkezelést  és informálódást biztosító helyiségeink:

 • Informatika terem
 • Internet terem
 • Könyvtár

A kollégium programválasztéka tág teret ad a tanulók önművelésére és fejlődésére, valamint biztosítja a mindennapok kellemes eltöltéséhez szükséges feltételeket.

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!