9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

Könyvtár, tankönyvellátás

Könyvtár bemutatkozása

Az iskolai könyvtár elsődleges feladata, hogy gyűjteményével és szolgáltatásaival az intézményben folyó oktató-nevelő munkát segítse. Ennek megfelelően a könyvtár mind a pedagógusoknak, mind a tanulóknak lehetővé teszi teljes állománya egyéni és csoportos helyben használatát a tanítás ideje alatt és a tanítási órákon kívül. A csak helyben használható dokumentumok (kézikönyvtár) kivételével állományát kölcsönzi.

Könyvtár

Nyitva tartási idő hétfőtől csütörtökig 8.00-tól 14.30-ig
pénteken 8.00-tól 14.00-ig

Tájékoztató szolgálata keretében eligazítást ad a könyvtár használatához szükséges ismeretekről, bibliográfiai és ténybeli adatszolgáltatást nyújt. Segít a tanároknak és a tanulóknak az iskolai munkához kapcsolódó irodalom kutatásában, esetenként témafigyelést, önálló irodalomkutatást is végez.

Közreműködik a könyvtárbemutató, könyvtárismertető és a könyvtárhasználatra épülő tanítási órák, foglalkozások rendszerének kialakításában, előkészítésében és megtartásában. A könyvtárhasználatra nevelés célja, hogy elősegítse a tanulók önálló információszerzési magatartásának kialakulását, hogy minél többet olvassanak a diákok.

Állománya kb. 20 ezer egység, ennek legnagyobb részét a könyvek teszik ki, de a nem hagyományos dokumentumok mennyisége is az igényeknek megfelelő.

Az iskolai könyvtár teljes állományáról betűrendes leíró katalógus épül. 1999 óta a Szirén integrált könyvtári program alapján történik a dokumentumok feltárása.

Könyvtári ólvasó

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!