9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

Gyakorlati képzés

Egészségügyi alkalmasság

Az egészségügyi alkalmasság annak az orvosi szakvéleményre alapozott megállapítása, hogy a szakképzésbe bekapcsolódni szándékozó személy testi adottságai, egészségi és pszichikai állapota alapján képes önmaga és mások veszélyeztetése nélkül a választott szakma szerinti tevékenység, foglalkozás gyakorlására és a szakmai vizsgára való felkészülésre. 

A legfontosabb egészségügyi alkalmassági feltételek: átlagos testi és pszichikai fejlettség, fizikum, a végtagok épsége, normális funkcionálása, ép mozgáskoordináció. Számos krónikus betegség (pl. cukorbetegség, epilepszia, ízületi betegségek, bőrbetegségek, komoly hallás- és látáskárosodás, asztma, allergia, egyes szívbetegségek, arc-kéz torzító elváltozásai, egyes esetekben színtévesztés, beszédhiba stb.) alkalmatlanságot jelent, ezért betegségeiket igazoló orvosi dokumentumokat be kell mutatni a vizsgálat során.

Fent említett betegségek bármelyikében szenvedő tanulók számára előzetes pályaválasztási tanácsadás kérése indokolt, melyet iskolánkban dr. Takács Edina iskolaorvos végez. 

Iskolánkban a várhatóan felvételre kerülő tanulók számára a szakmai egészségügyi vizsgálatok elvégzésének időpontja május-június hónapban (kiértesítés alapján) lesz.
Kérjük, hogy a tanulók hozzák magukkal:

  • oltási könyvet
  • TAJ- kártyájukat,
  • a zárójelentést vagy annak másolatát/gondozási könyvet/lapokat, amennyiben állt már kórházi vagy szakorvosi (pl. ortopédiai, fülészeti, szemészeti, bőrgyógyászati, szív- és tüdőgyógyászati, asztma, stb.) kezelés alatt.
  • szemüvegét és annak adatait

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!