Pincér

Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
Belépési feltételek: 8 osztály sikeres elvégzése
Kimenet: OKJ 34 811 03 Pincér bizonyítvány
Tagozatkód: 0322

Képzésünk végén a levizsgázott pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

Kizáró okok: 
beszédhiba, halláscsökkenés, idült bőrbetegségek

Egyedi elbírálást igénylő betegségek:
allergia, asztma, epilepszia

Tagozat: Nappali | Képzési idő: 3 év | Évfolyamok: 9-11.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
  • az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
  • munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
  • felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
  • a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
  • megszervezni a saját munkáját, a felszolgálandó étel és ital minőségét, mennyiségét és hőmérsékletét figyelemmel kísérni
  • számlákat készíteni
  • átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
  • HAACP dokumentációkat kitölteni
  • idegen nyelven rendelést felvenni
  • környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások

A

B

C

FEOR száma

FEOR megnevezése

A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

 

 

5132

 

 

Pincér

Étkezőkocsi felszolgáló

Éttermi felszolgáló

Főpincér

Hajópincér

Italpincér

Kapcsolódó szakképesítések

A

B

C

A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés

azonosító száma

 megnevezése

a kapcsolódás módja

35 811 02

Vendéglátó üzletvezető

szakképesítés-ráépülés

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum
Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Címe: 9700 Szombathely, Nagykar utca 1-3.
OM azonosító: 203063

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kollégium e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS koordináták: 47° 13' 51.6" , 16° 36' 56.08"

Köponti (portai) telefonszám: 00 36 94/312-375
Központi (kollégium portai) telefonszám: 00 36 94/88-77-19

Fax szám: 00 36 94/88-77-13

Titkárság: 00 36 94/315-686, 00 36 94/88-77-13
Kollégiumi titkárság: 00 36 94/88-77-18

Tanári: 00 36 94/50-60-93

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!