Szakács

Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
Belépési feltételek: 8 osztály sikeres elvégzése
Kimenet: OKJ 34 811 04 Szakács bizonyítvány
Tagozatkód: 0321

Képzésünk végén a levizsgázott szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

Kizáró okok:
asztma, epilepszia, idült bőrbetegségek

Egyedi elbírálást igénylő betegségek:
allergia

Tagozat: Nappali | Képzési idő: 3 év | Évfolyamok: 9-11.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni
  • előkészíteni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen tartani, tálalni, díszíteni
  • különleges ételkészítési technikákat alkalmazni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • nagykonyhai berendezéseket üzemeltetni
  • technológiai műveletek idegen nyelvű leírásait megérteni, felhasználni

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások

A

B

C

FEOR száma

FEOR megnevezése

A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

 

 

 

 

 

 

5134

 

 

 

 

 

 

Szakács

Diétás szakács

Étkezdei szakács

Grill szakács

Gyermekélelmezési szakács

Hajószakács

Hidegkonyhai szakács

Közétkeztetési szakács

Melegkonyhai szakács

Pizzakészítő szakács

Segédszakács

Kapcsolódó szakképesítések

A

B

C

A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés

azonosító száma

 megnevezése

a kapcsolódás módja

21 811 01             

Konyhai kisegítő

részszakképesítés

35 811 02

Vendéglátó üzletvezető

szakképesítés-ráépülés

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum
Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Címe: 9700 Szombathely, Nagykar utca 1-3.
OM azonosító: 203063

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kollégium e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS koordináták: 47° 13' 51.6" , 16° 36' 56.08"

Köponti (portai) telefonszám: 00 36 94/312-375
Központi (kollégium portai) telefonszám: 00 36 94/88-77-19

Fax szám: 00 36 94/88-77-13

Titkárság: 00 36 94/315-686, 00 36 94/88-77-13
Kollégiumi titkárság: 00 36 94/88-77-18

Tanári: 00 36 94/50-60-93

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!